Atelierul de Brânză NarCheese

Când „Artizanal” Nu E Doar O Vorbă În Vânt!
La Atelierul de Brânză NarCheese folosim doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grabi procesul natural și aplicăm gusturilor din copilărie, tehnicile învățate în străinătate.

Pintea Narcis – Omul care dă gustul în Atelierul de Brânză NarCheese

„Povestea NarCheese este un vis devenit realitate în iulie 2019 când am început să pun în practică cunoștințele dobândite la Școala Agricola din Elveția și când am obținut prima brânză provenită din laptele ecologic de la Ferma Fratii Pintea.”

Primul român la Școala de Agricultură din Valais, Elveția

„Specializarea mea in momentul de fata este branza maturata Raclette. Acest tip de branza provine din zona Valais (Elvetia) si se produce in special in timpul verii cand vacile ies la pascut. Laptele se proceseaza crud, timpul de prelucrare este de 24h dupa care urmeaza procesul de maturare (minim 4 luni) in conditiile favorabile dezvoltarii bacteriilor de care aceasta are nevoie; aceste bacterii favorizand gustul intens pe care aceasta branza il are.”

Produs 100% în Cluj – Lapte ecologic de la Ferma „Frații Pintea” din Cornești

Laptele – provine de la Ferma „Frații Pintea” care are aproximativ 30 de bivolite, 20 de vaci Baltata Romaneasca, 100 capre alpin francez/carpatin si 500 de oi.

In jurul fermei noastre se afla terenuri cositor (terenuri care produc fan), arabil si pasune pe care noi le lucram BIO. In timpul iernii pe aceste pamanturi se imprastie ingrasamant natural care provine de la animalele din ferma. Acest ingrasamant are rolul de a imbogati si de a fertiliza solul. In timpul verii de pe aceste pamanturi producem fan, lucerna si siloz.

Pe timpul iernii animalele mananca fan, lucerna si siloz, iar in timpul verii pasc libere pe pasune. Nu folosim concentrate care sa forteze animalele sa produca mai mult lapte decat produc ele in mod natural.

NarCheese produce 3 feluri de brânză maturate

  • Cas traditional simplu maturat minim 1 luna
  • Raclette
  • Branza Tomme
In viitor dorim să extindem gama de produse, deja planuind următoarele specialități: Brie, Gruyere si Gorgonzola.

Atelierul de brânză NarCheese – Specialitățile noastre

Raclette este o specialitate ‘valaisanne”, autentica din muntii Elvetieni, din regiunea ‘Valais”. Aceasta branza este produsa dupa obiceiuri locale, dupa o reteta care se respecta cu strictete!

Mulțumim partenerilor noștri și vă așteptăm în magazine!

Găsiți produsele noastre și în magazinele cu bunătăți ale partenerilor noștri