Raclette este o specialitate ‘valaisanne”, autentica din muntii Elvetieni, din regiunea ‘Valais”. Aceasta branza este produsa dupa obiceiuri locale, dupa o reteta care se respecta cu strictete!

Sa va fac cunostinta cu Branza „Raclette”!!

Raclette este o specialitate ‘valaisanne”, autentica din muntii Elvetieni, din regiunea ‘Valais”. Aceasta branza este produsa dupa obiceiuri locale, dupa o reteta care se respecta cu strictete!

Laptele este prelucrat crud! Pana in anii 1960, branza raclette a fost produsa doar in regiunea Valais(Suisse), mai tarziu au inceput sa apara si in alte parti, cum ar fi Italia Franta si alte tari, precum si acum in 2020 la noi in Ardeal!

Aceasta branza este recomandat a se produce doar in perioada verii, cand vacile pasuneaza iarba proaspata, acest lucru favorizand gustul si textura branzei! Noi am inceput productia de 4 saptamani, perioada de maturare a acestei branze fiind de minim 3 luni pt consum, iar pt a o putea ‘rade(topi)” minim 4 luni, cand gustul este deja bine asezat si definit! Noi vom comercializa aceasta branza abia din luna octombrie, pana atunci se bucura, de atentia zilnica, a fromagerului Narcis, care o curata, ingrijeste pana cand aceasta va ajunge la maturitate! Aceasta branza este capodopera atelierului nostru, pe care abia asteptam sa o degustam impreuna. In perioada aceasta de vara toata atentia este focusata pe acest produs!!

Spor in toate la toata lumea și vă așteptăm din Octombrie cu o Branza „Raclette” veritabilă, produsă la noi în Atelierul de Brânză NarCheese!